Start van hoofdcontent

Stad

nl

Toppunt deze week lijkt bereikt: 74 kilometer file op ringwegen

31 augustus 2017, 20.25 uur · Foto: VID

Wederom is het een gekkenhuis op de ringwegen vanavond. Volgens de VID kunnen we vanavond rekenen op de zwaarste avondspits sinds de afsluiting van de A10 West.

Niet alleen de werkzaamheden, maar ook een aantal ongelukken zorgen voor flinke vertragingen op de snelwegen. Maar vooral ook de S- en N-wegen staan muurvast. Iets voor 18.00 uur stond er 74 kilometer file en automobilisten moeten rekening houden met lange vertragingen.

Lees ook: Bijna de hele ring staat vast; doorrijden kan nog wel in Coentunnel

Volgens de Verkeersinformatiedienst zijn de files na 20.00 uur vanavond pas opgelost. Dit komt omdat de afritten ook overbelast raken door het vele verkeer. Hierdoor staan de wegen in de stad ook vast. Het vorige record werd dinsdagavond verbroken, toen stond er 64 kilometer file, zo schrijft NH.

Lees ook: Weer vroeg topdrukte op de ring: A10 Zuid volledig vast

Vrijdag is de avondspits meestal minder, maar begint wel eerder. Volgens de VID zal er amper een ochtendspits zijn, maar zal het verkeer rond 10.00 uur 's ochtends al stil komen te staan tot na de avondspits. De 74 kilometer zal naar verwachting niet worden gehaald. 

Lees ook: Vakanties voorbij: laatste week afsluiting A10 West wordt week met veel vertraging

Rijkswaterstaat liet vanmiddag weten dat de afsluiting niet tot maandag duurt, maar dat de snelweg zaterdag alweer open kan.