Start van hoofdcontent

112

nl

Rechtszaak Naoufal F. start in extra beveiligde rechtbank Schiphol

3 juni 2017, 17.36 uur · Aangepast 3 juni 2017, 17.49 uur · Foto: RTE News

De rechtszaak tegen Naoufal - Noffel - F. gaat woensdag van start in de extra beveiligde rechtbank op Schiphol. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) is de 36-jarige F. de opdrachtgever van de mislukte liquidatie in Diemen, eind 2015.

Er is een 'verhoogd risico' rondom de inleidende zitting, zo meldt een woordvoerder van het Landelijk Parket. Over de inhoud daarvan doet justitie geen mededelingen. 

18 jaar cel 
Bij de mislukte liquidatie in Diemen ontsnapte beroepscrimineel Peter R. ternauwernood aan een kogelregen. Het OM eiste onlangs nog tot 18 jaar cel tegen vier mannen die betrokken zouden zijn geweest bij het uitvoeren van de aanslag. Tijdens die zaak presenteerde het OM diverse ontcijferde chatberichten, waar volgens justitie uit blijkt dat Naoufal F. de opdracht gaf voor de (mislukte) liquidatie. 

 
Dublin
F. werd in april vorig jaar aangehouden in een woning in Dublin. Bij die inval zouden ook diverse waardevolle spullen zijn aangetroffen, waaronder een horloge ter waarde van 40 duizend euro.
 
 
Justitie verdenkt hem naast de poging tot moord ook van het witwassen van verschillende geldbedragen. Eind februari van dit jaar werd hij overgedragen aan Nederland.
 
Staatsliedenbuurt
Ook werd F. in het verleden door justitie in verband gebracht met de wild west schietpartij in de Staatsliedenbuurt. Die zaak werd geseponeerd vanwege gebrek aan bewijs.