Start van hoofdcontent

Stad

nl

Gemeente in gesprek met Turken: 'In Amsterdam zijn we Amsterdammer'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 18 juli 2016, 22.59 uur

De gemeente is na de gebeurtenissen in Turkije van afgelopen weekend in gesprek met verschillende Turkse organisaties. Ook is de politie sinds dit weekend extra alert.

Dat laat de gemeente weten aan AT5. Die gesprekken worden volgens een woordvoerder al jaren gevoerd door de burgemeester. 'De afgelopen jaren zijn er door de burgemeester regelmatig gesprekken gevoerd met verschillende Turkse organisaties. Het uitgangspunt bij die gesprekken is altijd dat we geen conflicten importeren. In Amsterdam zijn we in de eerste plaats Amsterdammer', zo valt te lezen in een verklaring van de gemeente. 

Incidenten
'Sinds dit weekend is de politie extra alert en is er contact met verschillende Turkse organisaties. In Amsterdam waren het afgelopen weekend enkele kleine manifestaties. Daarbij hebben zich geen noemenswaardige incidenten voorgedaan'. Mochten er serieuze dreigingen komen, dan nemen de gemeente en de politie dat heel serieus. Indien nodig worden dan maatregelen getroffen. 'Ook hierover is contact met een aantal Turkse organisaties in Amsterdam, aldus de woordvoerder.

Lees ook: Turkse ondernemers bedreigd

Na de mislukte coup in Turkije van afgelopen weekend zijn er spanningen ontstaan in de stad. Zo publiceerden onbekenden vanochtend een lijst met bedrijven die door Turken geboycot zouden moeten worden.