Start van hoofdcontent

Stad

nl

Circus Elleboog start wanhopig een petitie voor behoud van subsidie

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 27 juni 2015, 22.41 uur · Foto: foto jaap

Een groep medewerkers van circus Elleboog, artiesten, buurtbewoners en samenwerkingspartners is een petitie gestart onder de naam 'Red Circus Elleboog'. De groep hoopt voor aanstaande maandag 10.000 handtekeningen te verzamelen, om zo de aangekondigde subsidiestop af te wenden.

Circus Elleboog is op verschillende locaties in de stad actief en wil jongeren, door ze gezamenlijk circusactiviteiten uit te laten voeren, laten groeien op sociaal, emotioneel, creatief en motorisch gebied. Bij de presentatie van de Voorjaarsnota, eind mei, werd duidelijk dat de stichting -als het aan het College ligt- de komende drie jaar alle subsidie zal kwijtraken, in total 800.000 euro. 

Begin deze maand kreeg Elleboog de mogelijkheid om in te spreken in de gemeenteraad, om zo bezwaren tegen de opheffing bij het College neer te leggen. Bij het inspreken waren veel getroffen kinderen en medewerkers van de stichting aanwezig. Om het belang van Circus Elleboog extra te onderstrepen, is nu dus een petitie geopend.

Gehoopt wordt, dat er voor aanstaande maandag 10.000 mensen hun handtekening hebben gezet voor het behoud van circus Elleboog. Deze handtekeningen zullen dan aan het College aangeboden worden. Momenteel staat de teller op iets meer dan 5.500. De petitie ondertekenen kan hier