Start van hoofdcontent

Stad

nl

Deel seniorencomplex Zuidoost ontruimd na brandje

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 3 juni 2015, 00.38 uur

Een deel van wooncentrum De Drecht aan het Niftrikhof in Zuidoost is dinsdag aan het begin van de avond ontruimd door de brandweer.

In een van de kamers van het centrum brak rond 18.20 uur brand uit. De brand woedde op de tweede etage. Volgens een brandweerwoordvoerder zijn enkele tientallen woningen ontruimd, de bewoners worden elders opgevangen.

Het brandje is inmiddels geblust. De brandweer controleert het pand nu op de aanwezigheid van rook en eventuele schade. Over de oorzaak van de brand is nog niks bekend. Een aantal mensen wordt ter plekke nagekeken door ambulancepersoneel. 

UPDATE 20:35 uur
In de gang waar de brand heeft gewoed hangt nog veel rook. Ook is er veel roet aanwezig. Een handvol woningen is zodoende in ieder geval voorlopig onbewoonbaar, laat de brandweer weten. Voor de bewoners wordt elders opvang geregeld. 

Brand gezondheid de #Drecht is uit. Brand woedde in een seniorenwoning op tweede etage. 10tal mensen uit woning gehaald en elders opgevangen

— Brandweer AA (@BrandweerAA) June 2, 2015

Brand gezondheid de #Drecht. Brandweer controleert gangen etages op rookverspreiding. Tientallen mensen opgevangen in recreatieruimte.

— Brandweer AA (@BrandweerAA) 2 juni 2015

Brand gezondheid de #Drecht. Aantal mensen door rook gelopen. Zij worden ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel.

— Brandweer AA (@BrandweerAA) 2 juni 2015