Start van hoofdcontent

Stad

nl

Eerste kattencafé opent eind deze maand in West

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 7 april 2015, 12.05 uur · Foto: Peter de Neef

Goed nieuws voor kattenliefhebbers. In de Baarsjes opent deze maand het eerste kattencafé van Nederland.

Maar liefst 975 mensen hebben er voor gezorgd dat het initiatief van Lenny Popelier waarheid kan worden. Via crowdfunding hebben zij in totaal 33.000 euro opgehaald voor het café genaamd Kopjes.

Catuccino
In het café aan de Marco Polostraat wonen acht katten waar toekomstige bezoekers mee kunnen spelen en knuffelen onder het genot van een hapje en een drankje, zoals een 'catuccino'. De bezoeker betaalt drie euro entree en mogen dan twee uur lang vertoeven in het 'kattenparadijs'. Wel gelden er duidelijke huisregels. Zo mag je de katten bijvoorbeeld niet optillen of voeren. Ook mag je je eigen kat niet mee nemen.

Taiwan
Het idee van het kattencafé is ontstaan in Taiwan, maar werd vooral in Japan erg populair. Amsterdam is niet de eerste westerse stad dat een kattencafé heeft. In steden zoals Londen, Parijs, Berlijn, Kopenhagen en New York trekken de cafés zo'n duizend bezoekers per dag.

22 april zal het café in de Baarsjes openen voor bezoekers. Omdat er maar twintig mensen in totaal binnen mogen zijn wordt er aangeraden te reserveren. 

Lees ook: Crowdfunding Amsterdams kattencafé succesvol