Start van hoofdcontent

Stad

nl

Koude douche voor bewoners van het Hilwiscomplex

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 9 maart 2015, 16.03 uur

De bewoners van het Hilwiscomplex moeten zich redden met ketels gekookt water en lampetkannen. Er komt namelijk nog steeds geen warm water uit de kranen.

Dit schrijft het Parool. Verhuurder Rappange beloofde het probleem, die al een week spelen, zaterdagmiddag op te lossen, maar tot nu toe is de situatie onveranderd.

Legionella
Ruim een week geleden werd er tijdens een onderzoek, op eigen initiatief van een bewoner, de bacterie Legionella ontdekt. De warmwatervoorziening moest hier door vervangen worden.

Niet de eerste keer
Dit is niet de eerste keer dat de bewoners problemen hebben met de verhuurder. Ze hebben al jarenlang onenigheid over de te hoge stookkosten vanwege een sterk verouderde verwarmingsinstallatie. De kosten lopen jaarlijks op tot negenduizend euro. Ook hebben de bewoners al maandenlang alleen maar lauw water. 

Onhoudbaar
Volgens de politiek is het genoeg geweest. Wethouder Laurents Ivens van de SP heeft voor vrijdag een afspraak gemaakt met het verhuurbedrijf om te praten over de problemen. Andere partijen in de gemeenteraad waren het er over eens dat de problemen rondom het complex onhoudbaar zijn geworden.