Start van hoofdcontent

Stad

nl

SLM-vliegramp herdacht in Koningskerk

7 juni 2014, 11.57 uur · Aangepast 8 juni 2014, 19.44 uur

Het is vandaag 25 jaar geleden dat in Suriname een toestel van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) neerstortte. Bij de vliegramp kwamen 176 inzittenden om het leven; 11 passagiers overleefden de crash.

In de Koningskerk in Oost houdt Stichting Kleurrijk vanmiddag een interreligieuze herdenkingsbijeenkomst met nabestaanden en overlevenden. Het thema van de 2 uur durende herdenking is 'Heb lief en ga door met het leven'.

Zaterdagavond worden kransen neergelegd bij het monument aan het 's-Gravesandeplein. Op Nederland 2 zendt de NTR zaterdag om 18.30 uur de documentaire Wrakstukken uit. Dit is een persoonlijke documentaire van NTR-presentator Maurice Lede, die bij de ramp drie familieleden verloor, onder wie profvoetballer Andy Sharmin.

Die zou met het Kleurrijk elftal een aantal benefietwedstrijden spelen in Suriname. Sinds de ramp is nooit meer iemand van de familie van de Klokhuispresentator naar Suriname geweest. Ter nagedachtenis van zijn neef en twee tantes maakte Lede de reis naar Paramaribo alsnog.

-#jerryhaatrecht for ever in my heart RIP, https://t.co/wakXTiIEQN

— Ruud Gullit (@GullitR) June 7, 2014