Start van hoofdcontent

Stad

nl

Vier jonge voetballers uit Osdorp opgepakt na vechtpartij

28 mei 2014, 15.25 uur · Aangepast 1 juni 2014, 15.45 uur

Vier voetballers van 14, 15, en 17 jaar van ZSGO/WMS uit Osdorp zitten sinds enkele dagen vast voor openlijke geweldpleging tijdens een toernooi in IJmuiden.

Dat meldt Het Parool vandaag. De vier misdroegen zich zondag tijdens de finale van de Amsterdam Cup, een internationaal toernooi. ZSGO/WMS verloor de wedstrijd, twee spelers kregen de rode kaart.

Na wedstrijd kregen de scheidsrechter en ook een vrijwilliger van Stormvogels meerdere klappen en schoppen. Marie Jose Palacios van organisator Expersport zegt in de krant dat niemand ZSGO ingreep. 'Sommige mensen langs de lijn hebben de boel opgestookt.'

Henk Fritz is de voorzitter ZSGO, volgens hem gingen enkele leden van zijn club verhaal halen. 'Daarop kwamen anderen het veld in om hen uit elkaar te houden. Toen is een man ten val gekomen en in die schermutseling is een schoppende beweging geweest en zijn er klappen gevallen.'

Het is nog niet duidelijk wie wat gedaan, de club wacht het onderzoek van de politie af en zal dan kijken of er straffen worden uitgedeeld. Alle vier de jongens zijn woensdag weer vrijgelaten. Wel wordt er volgende week een ouderavond georganiseerd voor de ouders en de spelers van de C1.