Start van hoofdcontent

Ajax

nl

'400 Feyenoord-fans aanwezig bij bekerklassieker'

22 januari 2014, 21.43 uur · Aangepast 24 januari 2014, 21.45 uur

Het is meerdere aanhangers van Feyenoord, ondanks een verbod, gelukt om de Arena binnen te komen om de wedstrijd van hun club tegen Ajax bij te wonen. Dat meldt de NOS.

De omroep volgde enkele fans op weg naar het stadion, zij kwamen zonder problemen binnen. Eén van deze supporters zou volgens de NOS zelfs een stadionverbod hebben. De supporters kochten de kaarten voor de wedstrijd op de zwarte markt.

Volgens de supportersverenigingen van de twee clubs is het ongeveer 400 Feyenoorders gelukt om binnen te komen, maar dat aantal is niet bevestigd. Zo'n twintig fans van Feyenoord zouden volgens de NOS tijdens controles tegen de lamp zijn gelopen, zij zijn het stadion niet ingekomen. 

'Rustig rond het stadion'
Voor de bekerwedstrijd Ajax-Feyenoord is alles rustig verlopen rond de Arena. Dat meldt de politie woensdagavond. 'Niks noemenswaardig', zei een politiewoordvoerder. 

De stad houdt een noodbevel achter de hand als het onverhoopt toch uit de hand loopt als supporters uit Rotterdam voor problemen zorgen. De politie houdt extra personeel achter de hand. Ook Ajax en Arena hebben extra veiligheidsmaatregelen genomen.