Start van hoofdcontent

Stad

nl

Politie lost schoten bij achtervolging overvallers

19 december 2013, 19.56 uur · Aangepast 22 december 2013, 17.02 uur

Bij het Frederiksplein in het centrum heeft de politie donderdagavond rond 18.30 uur schoten gelost op twee vluchtende verdachten. Bij de schietpartij zijn geen gewonden gevallen. Beiden zijn door de politie aangehouden.

De politie hield de twee even daarvoor al in de gaten omdat zij zich verdacht gedroegen bij de afstortkluis van een bank aan de Weteringsschans. Een geldloopster die daar geld kwam afstorten werd door het duo beroofd.

Achtervolging
Het tweetal ging er op een snorscooter vandoor, maar werd door de politie klemgereden op het Frederiksplein. De verdachten vluchtten te voet verder. Onderweg gooide een van de daders de buit weg.

Tijdens de achtervolging heeft de politie schoten gelost. Daarbij raakte niemand gewond. Volgens getuigen zouden er minstens zeven schoten zijn gelost. Ook zouden er twee kogels door het raam van het Spaanse Consulaat zijn gegaan. De verdachten zijn in de Falckstraat en de Huidekoperstraat aangehouden.

Meerdere pogingen
De politie heeft de buit teruggevonden. Het slachtoffer doet aangifte van de beroving en is erg geschrokken. Volgens de politie zijn er onlangs bij de bank al meerdere pogingen tot een overval geweest.

De politie doet in de omgeving onderzoek naar de overval en de schietpartij. Vrijdag verwacht de politie meer informatie te kunnen geven.