Start van hoofdcontent

Stad

nl

Verdachten fatale woningoverval wijzen naar moeder

21 november 2013, 12.30 uur · Aangepast 21 november 2013, 15.16 uur · Foto: Martin Damen

De twee mannen die er van verdacht worden op 9 januari een fatale woningoverval te hebben gepleegd in de Pomonastraat in Noord verklaarden donderdagmorgen voor de rechter dat de moeder van een van de verdachten tipgever is.

Op 9 januari van dit jaar overleed de 76-jarige bewoner van een huis in de Pomonastraat in het ziekenhuis, nadat hij eerder die dag bij een woningoverval met een koevoet op zijn hoofd was geslagen. 

De overval werd gepleegd door Bruce D. en Brian S. Vandaag staan ze, met een derde verdachte, voor de rechter. Deze derde verdachte, Yasmina S., is de moeder van Bruce D. Volgens D. was zij degene die de overvallers vertelde dat er geld in de woning van het slachtoffer aanwezig was. 

Ook Brian S. stelt dat de moeder het tweetal tipte is. 'Yasmina kwam vaak bij het slachtoffer over de vloer. Ze wist dat er veel geld lag. Ze probeerde het slachtoffer zijn huis uit te lokken, zodat wij twee konden inbreken en het geld konden stelen', stelde Brian S. donderdagmorgen. 

Schulden
De twee overvallers verklaarden verder waarom ze besloten de 76-jarige man te overvallen. D. had geld nodig om zijn schulden af te betalen. Brian S. stelde dat zijn ouders financïele problemen hebben. 

Vanmiddag om 17.00 uur meer over deze zaak in het AT5 Nieuws.