Start van hoofdcontent

Stad

nl

Mannen zwaargewond na schietpartij Osdorp

19 december 2012, 14.13 uur · Aangepast 22 december 2012, 10.51 uur

In een woning in de Trijn Hullemanlaan in Osdorp zijn woensdagmiddag twee mannen zwaargewond geraakt bij een schietpartij.

Rond 12.40 uur werden in de woning twee mannen neergeschoten. Na het schietincident zouden twee Engelssprekende mannen zijn vertrokken. De slachtoffers verkeren in levensgevaar.

Over de aanleiding van de schietpartij is nog geen duidelijkheid. Op foto's die AT5 kreeg opgestuurd is te zien twee slachtoffers door de brandweer uit de woning worden gehaald.

De politie is nu op zoek naar twee Engels sprekendende mannen met een donkere huidskleur. De verdachten zijn ongeveer 30 tot 35 jaar oud. De ene man is ongeveer 1.60 meter lang en de andere 1.80 meter.

De politie weet wie de twee neergeschoten mannen zijn, maar wil hun identiteit nog niet naar buiten brengen. De politie wil ook niets zeggen over hun achtergrond en het mogelijke motief van de schutters.

Een oudere man met een leren jas heeft misschien bruikbare informatie, aldus de politie,die op zoek is naar deze man. Rond de tijd van het schietincident liet hij een donkerkleurige hond uit.

De omgeving van de schietpartij is afgezet voor onderzoek.

Kijk hier naar meer foto's.

@peterk01 Schietpartij met gewonden. Zijn op zoek naar de daders!

— Don de Jong (@PAA_Ookmeerbrt) december 19, 2012
Niels Vahlkamp / Twitter