Start van hoofdcontent

Stad

nl

Kettingbotsing op A10 met 13 auto's

27 november 2011, 01.44 uur · Aangepast 29 november 2011, 02.29 uur

De binnenring van de A10 is zaterdagavond afgesloten geweest na een kettingbotsing met 13 auto's. Het ongeval gebeurde rond half elf, vlak voor de Zeeburgertunnel.

Beelden: Martin Damen

Een persoon is gewond geraakt. Dat heeft de politie laten weten. De weg is afgesloten geweest tussen Schellingwoude en Zeeburg in de richting van de Watergraafsmeer.

Een bestuurder van een Opel Manta reed in de richting van de Zeeburgertunnel toen hij een klapband kreeg waardoor hij naar rechts in de vangrail reed. De auto kwam tientallen meters verder achterstevoren voor de ingang van de tunnel midden op de rijbaan tot stilstand. Twaalf personenauto's konden niet meer op tijd remmen en kwamen met elkaar in botsing. Het gevolg was een enorme ravage. Er ontstond een kilometerslange file op de A10-binnenring Noord.

Rijkswaterstaat sloot de snelweg af met pijlwagens, het verkeer werd via de Zuiderzeeweg en Schellingwouderbrug omgeleid.  Een groot aantal kraanwagens is ter plaatse gekomen om alle autowrakken weg te slepen. Het weghalen van de auto's en het schoonmaken van de rijbaan heeft ruim twee uur geduurd.