Start van hoofdcontent

Stad

nl

Politie schiet na overval juwelier

30 juli 2011, 13.52 uur · Aangepast 1 augustus 2011, 18.20 uur

Bij een overval op een juwelier in de Ferdinand Bolstraat in Zuid vanmorgen heeft de politie na een waarschuwingsschot drie mannen aangehouden.

De overval vond iets voor half twaalf plaats. Twee overvallers kwamende juwelier binnen en bedreigden het personeel met een vuurwapen. De daders vluchtten daarna te voet richting de nabijgelegen Dusartstraat, waar een vluchtauto klaarstond.

Maar de politie stond daar ook en na het lossen van een waarschuwingsschot kon het tweetal en de chauffeur van de vluchtauto worden ingerekend. De verdachten zijn 16, 20 en 21 jaar. Een buurtbewoner legde de arrestatie vast op foto. Het gebied bij de Ceintuurbaan werd een tijdlang afgesloten.

Bij de overval raakte de vrouw van de juwelier gewond, ze werd op haar hoofd geslagen. Op de bovenstaande foto is te zien dat het glas in de voordeur van de winkel gebroken is.

Op Twitter schrijven ooggetuigen: "Overval op A. Cuyp voor me neus om 11.25 op klaarlichte zaterdg!! Ongelofelijk..." en "waar wij zitten net ernaast overval geweest bij een juwelier.."

Zie voor meer foto's van de overval Gespot. Hier nog meer foto's.