Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Floraweggroep achter mishandeling agent'

9 juni 2010, 12.15 uur · Aangepast 10 juni 2010, 02.32 uur

Een groep van ongeveer vijftien losgeslagen jongens die regelmatig voor overlast zorgen in Noord, is mogelijk betrokken bij de mishandeling van een agent op de Buiksloterdijk afgelopen weekend.

Dat schrijft Metro woensdag. Stadsdeelvoorzitter Rob Post zegt dat de groep jongeren, de zogenoemde Floraweggroep sinds december nauwlettend in de gaten wordt gehouden door het stadsdeel, de politie en het Openbaar Ministerie. "We zijn hen gaan monitoren naar aanleiding van een aantal incidenten in december. Zo waren zij betrokken bij het plaatsen van gigantische sneeuwballen in die periode, waardoor de weg geblokkeerd wordt. Overmatig drankgebruik is een groot probleem bij deze groep."

De jongens, in de leeftijd tussen 14 en 25 jaar, zijn vermoedelijk ook betrokken geweest bij de mishandeling van de agent. Die kwam af op een melding van een vechtpartij na een fietsendiefstal, waarna de agent door drie minderjarigen geschopt en geslagen werd. Ook probeerden ze zijn dienstpistool af te pakken. Andere politiemensen schoten de agent te hulp en wisten de jongens uiteindelijk aan te houden.

Een getuige mailt AT5 dat de fietsendiefstal eerder op de avond met zeer veel geweld gepaard ging. Een jongen werd daarbij door twee andere jongens op een scooter van zijn fiets getrokken en tegen zijn hoofd en lichaam geschopt. Een aantal andere jongens begon vervolgens mee te doen. Daarbij werd ook de keel van het slachtoffer dichtgeknepen. "Als één van de buurtbewoners niet had ingegrepen was hij waarschijnlijk doodgetrapt!", zo schrijft de getuige.