Start van hoofdcontent

Stad

nl

Eis 25 jaar celstraf voor moord Robienna

20 november 2009, 17.39 uur · Aangepast 23 november 2009, 09.44 uur

De officier van Justitie heeft vrijdag 25 jaar onvoorwaardelijke celstraf geëist tegen Shelwin R. Hij wordt verdacht van de moord op de 12-jarige Robienna in mei van dit jaar.

Volgens Justitie heeft Shelwin R. (49) het meisje in de etagewoning van haar moeder in de Nova Zemblastraat met een stanleymes de hals doorgesneden. De verdachte was de ex-vriend van de vrouw.

De moeder heeft verklaard dat R. opzettelijk en met kracht met zijn stanleymes naar haar dochter uithaalde. Even daarvoor zou hij Robienna hebben gevraagd of zij bang voor hem was. Volgens het OM klopt dit verhaal met het letsel van het meisje en met het bloedsporenbeeld in de woning. De vrouw heeft gezegd dat het bloed uit de hals van haar dochter spoot. Justitie verdenkt Shelwin R. ook van een poging tot moord op de moeder van Robiënna.

De man zelf verklaarde vrijdag dat de dood van Robienna een ongeluk was. Het kind zou min of meer in zijn stanleymes zijn gelopen. Hij zou geen enkele opzet hebben gehad om haar te verwonden, laat staan te doden. R. ontkende ook dat hij de bewuste avond te veel had gedronken. De rechtbank keek tijdens het proces naar gedeelten van een videoreconstructie die de politie van de gebeurtenissen in de etagewoning heeft gemaakt. Over twee weken doet de rechter uitspraak.