Start van hoofdcontent

Stad

nl

Slachtoffer doet aangifte tegen politie

20 oktober 2009, 14.24 uur · Aangepast 21 oktober 2009, 17.13 uur

De 25-jarige Sergej en zijn familie hebben dinsdag aangifte gedaan van poging tot doodslag tegen de politie. Ze zijn woedend op de agenten die de man eerder deze maand aanreden.

Agenten reden eerder deze maand de man met hun auto klem tegen een muur in de Van der Hoopstraat. De politie liet maandag weten dat alles er op wijst dat er sprake was van een ongeval. Sergej bestrijdt die lezing. De agenten gingen met hun auto achter Sergej aan omdat ze dachten dat hij iets te maken had met een overval die kort daarvoor was gepleegd. Inmiddels is Sergej geen verdachte meer. Zijn familie is woedend op de politie. Dat zei advocaat Levon Palanciyan dinsdag. "Het lijkt erop dat de politie zich er nu van af wil maken. De politie heeft een houding van 'ons valt niets te verwijten'. Daar is de familie heel kwaad over."

Volgens Palanciyan is de familie van de man ook boos, omdat de agenten geen eerste hulp verleenden. Bovendien bood de politie volgens de raadsman pas twee weken na het incident aan om contact met de gewonde op te nemen of bloemen te sturen. De 25-jarige man ligt nog steeds in het ziekenhuis. Hij is inmiddels vier keer geopereerd. Zijn revalidatie gaat anderhalf jaar duren, zo menen zijn artsen. Hij zal dan weer kunnen lopen, maar kan nooit meer sporten. Palanciyan: "Daarnaast heeft hij een enorme mentale klap gehad. Hij zal nooit meer dezelfde zijn."

De agent die achter het stuur van de bewuste politieauto zat, was nog in opleiding. Een politiewoordvoerder laat weten dat hij bijna klaar was met de opleiding en dat hij tijdens het ongeluk in het bezit was van alle benodigde certificaten. Zo mocht hij een politieauto besturen en was hij bevoegd om geweld te gebruiken als dat nodig was.