Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Agenten reden man per ongeluk aan'

19 oktober 2009, 15.17 uur · Aangepast 20 oktober 2009, 20.42 uur

Agenten, die eerder deze maand een 25-jarige man klemreden tegen een muur in de Van der Hoopstraat, deden dat volgens een politiewoordvoerder niet bewust.

Alles wijst er op dat sprake is geweest van een ongeval, zo zei de politiewoordvoerder maandag. De man raakte zwaargewond. De agenten gingen met hun auto achter de man aan omdat ze dachten dat hij iets te maken had met een overval die kort daarvoor was gepleegd.  De rijksrecherche onderzoekt de zaak.

Technisch onderzoek moet nog uitwijzen hoe de man precies geraakt kon worden, maar volgens de woordvoerder lijkt het erop dat de agenten hem niet bewust tegen de muur klemreden. Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie liet weten dat de man sinds maandag formeel niet meer verdacht wordt van betrokkenheid bij de overval. Andere verdachten zijn nog niet aangehouden.

De advocaat van Sergej laat in een reactie aan AT5 weten dat de ouders van het slachtoffer woedend zijn over het feit dat de politie nu verklaard dat het een ongeluk is. In hun ogen is het dat namelijk niet en heeft de politie een grove fout heeft gemaakt.