Start van hoofdcontent

Stad

nl

Meer overtredingen tijdens controle

24 september 2009, 21.00 uur · Aangepast 25 september 2009, 19.14 uur

De handhavende instanties in Amsterdam hebben woensdag en donderdag zestien verschillende onaangekondigde controles uitgevoerd. Dat gebeurde in het kader van de jaarlijkse handhavingsestafette.

Onder meer Politie, Brandweer, Arbeidsinspectie, Dienst Milieu en Bouwtoezicht, Waternet, en de handhavers Openbare Ruimte van 10 stadsdelen namen deel aan de acties. Er werden in totaal 296 controles uitgevoerd. Opvallend was dat er in vergelijking met voorgaande jaren meer overtredingen werden geconstateerd.  In 38 gevallen is direct een proces-verbaal opgemaakt.

Zo werden bij controles bij een aantal slagerijen slachtafval aangetroffen bij het reguliere afval. Bij controles op bouwplaatsen werden 5 werknemers aangehouden omdat ze zonder werkvergunning aan het werk waren. Op 34 locaties in 3 stadsdelen is op asbest gecontroleerd. In 3 gevallen is naar alle waarschijnlijkheid asbest geconstateerd. Nader laboratoriumonderzoek moet uitwijzen of het daadwerkelijk om asbest gaat. In 11 gevallen is proces-verbaal op gemaakt en in 5 gevallen zijn de werkzaamheden in verband met slechte arbeidsomstandigheden. De politie deelde voor overtredingen 16 boetes uit.