Start van hoofdcontent

Stad

nl

Woningen ontruimd na felle brand garagebox, wietplantage gevonden

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 14 november 2015, 21.19 uur · Foto: Martin Damen

Een uitslaande brand heeft vannacht een garagebox onder een flatwoning aan de Mariendaal in Noord volledig verwoest. Twee gezinnen die boven de box wonen, moesten de nacht elders doorbrengen.

Het vuur brak uit rond 03.45 uur, vanwege de hevige rookontwikkeling moesten zo'n dertig bewoners hun woningen verlaten. Zes ademden rook in en zijn nagekeken door ambulancepersoneel, één van hen zou zijn overgebracht naar het ziekenhuis. 

Twee woningen waren vannacht onbewoonbaar, de bewoners zijn elders opgevangen. Of zij vandaag terug kunnen naar hun huis, is niet duidelijk. De politie meldt dat er in de garagebox een wietplantage is aangetroffen, ook lagen er een aantal autobanden opgeslagen.

De politie en brandweer zullen naar verwachting ook vandaag nog onderzoek doen naar de oorzaak, brandstichting wordt niet uitgesloten. Er is vooralsnog nog niemand aangehouden.

@fotografiejaap Heel makkelijk 1 de foto's eerst op de computer zetten 2 je kan maar een foto tegelijkertijd uploaden en dan verzenden.

— Martin (@martindamen58) 14 november 2015