Start van hoofdcontent

Stad

nl

Tien woningen Chasséstraat ontruimd na fikse brand

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 22 september 2015, 13.24 uur

In de Chasséstraat heeft vannacht een flinke brand gewoed waarbij twee Canta's, een grotere bestelauto en een berging vlam vatten.

Vanwege de nabijheid van een tankstation zijn ongeveer tien woningen even ontruimd geweest. Inmiddels kan iedereen weer terug naar zijn huis, aldus een woordvoerder. Hij kon nog niet zeggen hoe de brand is ontstaan.

Omwonenden melden dat er even voor drie uur een doffe knal te horen was, op straat stonden de twee Canta's en een grote bestelbus in lichterlaaie. De brand sloeg over naar een garage en een berging daarachter. Het vuur ging gepaard met enorme rookontwikkeling, volgens een omwonende lagen er kolen opgeslagen in de berging.

Bewoners van de eerste etage vluchtten naar de achterzijde van hun woning en werden daar van het balkon gehaald door de brandweer. 

Het vuur was snel onder controle maar de schade aan de Canta's, de bestelbus en de berging is groot. Ook de voorgevel liep schade op. Meerdere bewoners en twee agenten zijn door ambulancepersoneel nagekeken in verband met rookinhalatie.

abc5media_video_0