Start van hoofdcontent

Stad

nl

Mogelijk asbest vrijgekomen bij brand in wooncentrum Zuidoost

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 3 juni 2015, 19.13 uur

Bij de brand in wooncentrum De Drecht aan het Niftrikhof in Zuidoost is gisteravond mogelijk asbest vrijgekomen. Dat laat Stadgenoot weten.

De brandweer heeft panelen doorgeslagen om rook het gebouw uit te drijven, deze panelen zijn mogelijk asbesthoudend. Om eventuele verspreiding te voorkomen, mogen bewoners van tweehonderd woningen uit voorzorg binnenblijven en wie nog niet thuis is, mag zijn woning niet in.

Er wordt nu onderzocht of er daadwerkelijk asbest is vrijgekomen, daarover wordt vanavond om 22.00 uur meer duidelijk.'Mocht blijken dat het inderdaad asbest is, dan moeten we uitgebreidere maatregelen nemen en kunnen mensen hun woning niet meer in tot alles gesaneerd is. Maar voorlopig zit de stemming er nog goed in. We bezorgen vanavond maaltijden bij de gedupeerden', zegt een woordvoerder van Stadgenoot.

De brand brak dinsdagavond uit in één van de kamers op de tweede etage van het centrum. Enkele tientallen woningen zijn ontruimd, een aantal mensen is ter plekke nagekeken door ambulancepersoneel.