Start van hoofdcontent

Stad

nl

Motoragenten onderuit bij achtervolging inbrekers

14 maart 2014, 23.14 uur · Aangepast 17 maart 2014, 23.40 uur

Twee woninginbrekers zijn vanavond op heterdaad betrapt in de Rivierenbuurt. Ze konden snel gearresteerd worden, in de buurt waren namelijk net twee politieacties gaande.

Getuigen zagen de twee inbrekers bij een open raam van een woning in de Waalstraat staan. Eén van de mannen stond binnen en gaf zijn handlanger door het open raam goederen uit de woning aan.

Aanrijding motoragenten
De politie werd gealarmeerd en was snel ter plaatse: in de Rivierenbuurt werden namelijk net een alcoholcontrole en een actie met agenten in burger gehouden. Eén van de twee inbrekers werd vrijwel direct gepakt.

De tweede inbreker kon in eerste instantie nog wegkomen. Motoragenten achtervolgden de man tot aan het Victorieplein. Bij die achtervolging kwamen twee agenten in aanrijding en gingen onderuit. Op het Victorieplein konden andere agentende tweede inbreker aanhouden.

Veelpleger
De inbrekers zijn twee jongemannen van 17 jaar. De politie meldt dat een van de heren deze maand al meerdere keren werd aangehouden in verband met woninginbraken.

Eén van de agenten die ten val kwam had volgens getuigen last van duizeligheid. Hij is door collega's naar een politiebureau gebracht.