Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Rende voor mijn leven, viel op mijn rug en schoot'

30 januari 2014, 13.17 uur · Aangepast 1 februari 2014, 13.30 uur

'Hij bedreigde mij al langer, die middag kwam hij met een getrokken wapen op mij af', dat zegt de 28-jarige Samir T.

Hij staat terecht voor de moord op de 26-jarige Ismail in juni vorig jaar op de Transvaalkade. De zaak wordt vandaag in de rechtbank behandeld.

Er zou die zaterdag eerst een woordenwisseling hebben plaatsgevonden, volgens de verdachte rende de twee daarna schietend achter elkaar aan over de Transvaalkade. 'Ik rende voor mijn leven, viel op mijn rug en toen hij op mij afkwam, schoot ik.' Samir zelf zegt dat hij achtervolgd werd, een omwonende beweert juist het tegenovergestelde. Samir achtervolgde slachtoffer Ismail en schoot 4 á 5 keer.

Ismail werd uiteindelijk dodelijk in de borst gestroffen en overleed ter plekke. De twee zouden de avond voor de schietpartij ook al ruzie hebben gehad. Het slachtoffer, Ismail, zou Samir hebben opgewacht bij een koffiehuis aan de President Steynstraat. Toen is de ruzie uiteindelijk nog gesust. 

Eerdere schietpartij 
AT5 heeft ook van buurtbewoners gehoord dat het Ismail was die in 2012 op het Krugerplein in zijn been werd geschoten. De dader van gisteren zou ook die kogels hebben afgevuurd.