Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Geen Feyenoordsupporters bij bekerduel in Arena

8 januari 2014, 21.03 uur · Aangepast 20 januari 2014, 15.41 uur

Bij het bekerduel tussen Ajax en Feyenoord op 22 januari zullen geen Feyenoord-supporters aanwezig zijn. Ook bij de wedstrijd in De Kuip op 2 maart zullen er geen Ajax-fans aanwezig zijn.

Dit is woensdag de uitkomst van een overleg tussen onder meer burgemeester Van der Laan, de gemeente Rotterdam en vertegenwoordigers van supportersverenigingen van Ajax en Feyenoord. De partijen kwamen bijeen om de mogelijkheid weer uitsupporters toe te laten bij de Klassieker te onderzoeken. 

Ze kwamen er echter niet uit. De gemeente Amsterdam zegt dat de twee clubs en de twee supportersverenigingen verschillend denken over het toelaten van Feyenoordsupporters op 22 januari. Ajaxfans willen dan namelijk ook toegang op 2 maart in De Kuip. Dat punt zorgde voor veel problemen.

Professionele mediation

Er is met alle aanwezigen afgesproken, op voorstel van de burgemeesters, dat er gewerkt wordt aan professionele mediation in de komende periode. Doel is om vanaf volgend seizoen weer fans van de bezoekende club toe te laten. Beide burgemeesters bieden supporters en clubs alle hulp aan om daarvoor de juiste voorbereidingen te treffen.

In 2009 besloten de burgemeesters van Amsterdam en Rotterdam om de komende vijf jaar geen supporters meer toe te laten bij uitwedstrijden. Aanleidingen waren aanhoudende ongeregeldheden tussen supporters en de voortdurende stijging van de politiekosten. 

De gestelde termijn is op 22 januari bij de kwartfinale van de beker nog niet verstreken, maar toch liet Van der Laan in december al weten open te staan voor een gesprek over het toelaten van uitsupporters.