Start van hoofdcontent

Stad

nl

Auto-ongeluk met vier gewonden op de IJdoornlaan

24 december 2013, 21.29 uur · Aangepast 27 december 2013, 16.15 uur · Foto: Beelden: Martin Damen

Op de IJdoornlaan op de kruising met de Nieuwe Leeuwarderweg in Noord is rond 18.00 uur een ernstig ongeluk gebeurd. Bij het verkeersongeval waren een personenauto met vier inzittenden en een bestelbus met één inzittende betrokken.

Op de IJdoornlaan rijdt de personenauto in de richting van de toerit naar de Nieuwe Leeuwarderweg. Een bestelbus rijdt in op de rechterflank van de personenauto die waarschijnlijk geen vrije doorgang verleende.

Bij de botsing rijdt de bestelbus een verkeerspaal uit de grond en komen de vier inzittenden van de personenauto bekneld te zitten. De brandweer is minstens drie kwartier bezig geweest om de verschillende slachtoffers uit de voertuigen te halen. De personenauto werd opengeknipt en de bestelbus weggesleept.

De bestuurder van de bestelbus en drie inzittenden uit de personenauto zijn naar het ziekenhuis overgebracht. Het is nog onbekend hoe ernstig ze gewond zijn geraakt.

Op de toerit naar de Nieuwe Leeuwarderweg vonden al eerder ernstige ongelukken plaats waarbij ook mensen uit de auto werden geknipt