Start van hoofdcontent

Stad

nl

Politie op zoek naar bestuurder auto vermoorde Nikki

6 november 2013, 08.50 uur · Aangepast 6 november 2013, 13.03 uur

De politie vraagt zich af wie op zaterdagmiddag 31 augustus de auto bestuurde van Nikki Lawalata, de 27-jarige Amsterdamse die enkele dagen later vermoord werd gevonden in Flevoland.

Ze zou die zaterdagmorgen voor het laatst gezien zijn door haar vriend. Opsporing Verzocht besteedde dinsdagavond aandacht aan de zaak.

De Amsterdamse was in de nacht van vrijdag op zaterdag bij haar vriend in de Donarstraat in Almere blijven slapen. Naar eigen zeggen heeft hij haar daar zaterdagmorgen vroeg gezond en wel achtergelaten toen hij naar zijn werk ging. Die avond kwam Nikki niet opdagen op een afspraak met een vriendin op het Volttfestival.

Auto
Op camerabeelden is te zien hoe een nog onbekend persoon zaterdagmiddag rond half 2 in Lawalata's Fiat 500 stapte en linksaf sloeg. Dat is de enige manier om op de Poseidonsingel te komen, de straat 150 meter verderop waar de auto twee dagen later werd gevonden. Lawalata sloeg altijd rechtsaf om naar haar werk in Amsterdam te gaan, dus waarschijnlijk zat iemand anders in de auto, concludeert de politie. Haar lichaam werd woensdag op een stille weg tussen Almere en Lelystad ontdekt. Ze blijkt met geweld om het leven te zijn gebracht.

Vriend ontkent
Lawalata's 32-jarige vriend is die vrijdag opgepakt en zit nog altijd vast. Het stel was sinds een maand of 2 bij elkaar. De politie heeft zijn woning doorzocht en 'vond daarbij sporen die erop wijzen dat er in dit huis iets met Nikki gebeurd is', bleek in de uitzending. De verdachte blijft echter zeggen dat hij niets met de zaak te maken heeft.

De politie vindt het 'cruciaal' om te weten wie die zaterdagmiddag Lawalata's auto heeft bestuurd. Het zou ook kunnen dat Lawalata toen nog leefde en die middag zelf nog op pad was, aldus de politie.