Start van hoofdcontent

Stad

nl

Wilde politieachtervolging eindigt in Zuidoost

1 juli 2013, 02.04 uur · Aangepast 3 juli 2013, 17.31 uur

De politie heeft zondagavond rond acht uur vier mannen aangehouden aan de Sinderenstraat in Zuidoost. De arrestaties volgden na een wilde politieachtervolging vanuit Rotterdam.

Na een woninginbraak in de Rotterdamse wijk Hoogvliet, sloegen de vier op de vlucht. Met hoge snelheid reden de mannen over de A12 en A20 in de richting van Utrecht en vervolgens -na een achtervolging door Utrecht- via de A2 naar Amsterdam. De verdachten werden achtervolgt door politie uit Rotterdam, Utrecht, Bodegraven en Amsterdam en in de lucht door een politiehelikopter. 

In Zuidoost, op de Sinderenstraat, vloog de vluchtauto uit de bocht en ramde twee geparkeerde auto's. Volgens de eigenaar van een van die voertuigen is zijn auto door de klap zeker anderhalve meter verplaatst. De verdachten zijn klemgereden door de politie. Een van hen wist te ontsnappen, maar is in de buurt overmeesterd door een omstander. Een andere verdachte raakte volgens getuigen buiten bewustzijn door de botsing.

De vier verdachten raakten allen gewond en zijn allen overgebracht naar een ziekenhuis. Het gaat om een 30-jarige man en een 27-jarige vrouw beiden uit Zuidoost en een 20-jarige man en een 19-jarige vrouw beiden zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Klik hier, hier en hier voor beelden net na de crash. Hier en hier meer foto's via Gespot.